Kinder- en jongerencounseling

Kinder- en jongerencounseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding voor kinderen en jongeren. Hierbij wordt uw kind, tiener of jongere ondersteund en begeleid bij ongemakkelijke of moeilijke situaties in zijn/haar leven, bijvoorbeeld bij echtscheiding, verlies, (faal)angst, hooggevoeligheid, trauma, etc.

Aanpak

De begeleiding is oplossingsgericht, kortdurend en intensief. Uw kind staat centraal en er wordt gekeken naar zijn/haar specifieke eigenschappen, de klacht en de wens van uw kind en naar de omstandigheden waarin uw kind verkeert. Of het nu gaat om angsten, boosheid of verdriet; op speelse wijze leert uw kind omgaan met zijn/haar klacht.

Door gebruik te maken van zijn/haar eigen krachten en kwaliteiten zal het kind steeds meer inzicht verkrijgen in zijn/haar eigen gedrag, gevoelens en gedachten. Het doel is uiteindelijk dat het kind weer controle krijgt over zijn/haar klacht en zich weer verder kan ontwikkelen en groeien.

We verkennen eerst de denk- en leefwereld van uw kind om te kijken wat hij/zij nodig heeft. Uw kind wordt persoonlijk begeleid. Vaak zijn 2 tot 5 sessies al voldoende om zelfstandig verder te kunnen.

 

TherapiehondenTherapiehond


In overleg met ouder(s) kan een therapiehond worden ingezet bij de begeleiding teneinde het kind te motiveren en te ondersteunen. 

Meer informatie?