Kindercoaching

Ieder kind/jongere ervaart in zijn of haar leven perioden waarin veel dingen tegelijk lijken te komen en het chaotisch is in hun hoofd. Ze hebben last van stressklachten, hun drukke hoofd draait overuren en ze weten even niet meer welke kant ze uit willen of wat goed is. Ze hebben het gevoel dat ze vast zitten en misschien zien ze door de bomen het bos niet meer.

Door gesprekken, oefeningen en opdrachten leren kinderen en jongeren tijdens een individueel coachtraject gewoontes doorbreken. Samen verkennen we zijn of haar denk- en leefwereld. Samen komen we erachter wat een kind nodig heeft om zich weer prettig te voelen.

Aanpak

Bij de begeleiding ga ik uit van de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden van het kind. Het kind bedenkt op eigen wijze handige oplossingen en vindt zichzelf terug. Weten waar je goed in bent en gebruik maken van je sterke kanten, dat maakt een kind sterker, weerbaarder en geeft zelfvertrouwen.

Bij de begeleiding wordt onder meer gebruik gemaakt van de methode 'oplossingsgericht werken' en 'Kids' Skills', Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), alsmede diverse creatieve werk- en spelvormen. Coachee! is een van de methodes waarmee ik in spelvorm werk.

Eerst vindt een (telefonisch) intakegesprek plaats met de ouder(s) waardoor een helder beeld van de hulpvraag wordt verkregen. In coaching sessies met uw kind wordt dan vooral gesproken over wat uw kind wil bereiken. Meestal zijn 2 tot 5 sessies al voldoende om samen oplossingen te vinden waardoor uw kind weer verder kan.

Bij een individueel coachingstraject gaan we uit van de kwaliteiten van uw kind. Hij of zij krijgt hulp om vanuit eigen kracht weer goed te functioneren. Uw kind vindt de controle terug over eigen gevoelens, gedachten en gedrag.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

TherapiehondenCoachen met honden

In overleg met ouder(s) kan de eigen hond worden ingezet bij de begeleiding teneinde het kind te motiveren en te ondersteunen. 

Meer informatie?