Groepstrainingen

Leren wordt weer leuk dankzij de grote diversiteit aan trainingen waar Praktijk Yarka mee werkt. Het is mogelijk om trainingen of onderdelen daarvan, individueel te volgen.

 Het voordeel van het volgen van een individuele training is dat de training op elk willekeurig moment kan starten en kan worden afgestemd op de specifieke behoeften. Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Ik leer leren

De Ik leer leren training is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 7/8 die op de één of andere manier moeite hebben met leren. Voor pubers en jongeren uit het voortgezet onderwijs die op één of andere manier vastlopen, kan de Ik leer leren training ondersteuning bieden om het leerproces weer op de rails te krijgen.


Werkgeheugentraining Jungle Memory

Jungle Memory werkgeheugentraining is een online programma voor kinderen vanaf 7 jaar, waarbij het kind zelfstandig zijn/haar werkgeheugen traint. Uw kind leert op de computer een aantal cognitieve vaardigheden en zijn verwerkingssnelheid te verhogen. Dit zijn leervaardigheden waarmee informatie wordt opgenomen, verwerkt en vastgehouden. Daarmee leert uw kind geconcentreerd en planmatig handelen.


Faalangst reductie training

Faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin iemand wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. Die angst werkt belemmerend op het functioneren. De STERKerSTAAN® Faalangst reductie training is een praktische training die kinderen én volwassenen leert omgaan met angsten en onzekerheden.


Snel leren = leuk leren

Tijdens de cursus Snel leren = leuk leren krijgen leerlingen meer grip op hun huiswerk doordat ze beter leert plannen en organiseren. Tevens krijgen zij meer inzicht in hun manier van leren en krijgen ze geheugentechnieken aangereikt die helpen om informatie makkelijker en langduriger te onthouden.


2Hands4Kids Typen

Een lesmethode waarbij kinderen functioneel en blind leren typen op de computer. Deze lesmethode is geschikt voor alle kinderen, maar speciaal ontwikkeld voor kinderen die extra hulp en begeleiding nodig hebben. Denk hierbij aan kinderen met fijn motorische problemen, dyslexie, dyspraxie of autisme.