Faalangst reductie training

Faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin iemand wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. Die angst werkt belemmerend op het functioneren. Kinderen met faalangst ontwikkelen een bepaald soort denken. Zij denken vanuit een negatief zelfbeeld. De vrees om te mislukken staat centraal. Dit bepaalt hoe zij denken. Er wordt pas over faalangst gesproken als iemand zo gegrepen is door de angst van mislukking, dat zijn/haar presteren er ernstig onder lijdt. Het eerste dat opvalt bij faalangst is: "Er komt niet uit wat er in zit." 

De STERKerSTAAN® Faalangst reductie training is een praktische training die kinderen én volwassenen leert omgaan met angsten en onzekerheden. 

De training STERKerSTAAN® rust op vier pijlers:

  • leren omgaan met faalangst door middel van de Rationeel Emotieve Therapie (RET).
  • fysieke en mentale krachtsoefeningen om sterker in het leven te staan.
  • ontspanningsoefeningen.
  • motorische oefeningen om helder te kunnen denken. 

Daarnaast wordt er gewerkt aan een positief zelfbeeld door gebruik te maken van verschillende creatieve werkvormen, zoals tekenen, kleuren, drama- en expressieoefeningen.  

De STERKerSTAAN® Faalangst reductie training bestaat uit 8 bijeenkomsten en biedt plaats voor maximaal 5 kinderen. Het is ook mogelijk om deze training, of onderdelen daarvan,  individueel te volgen. Het voordeel hiervan is dat de training op elk willekeurig moment kan starten en kan worden afgestemd op de specifieke behoeften. 

Voor aanmelden of meer informatie neem contact op.